Michael Bracke header image 5

Michael Bracke - Beeldhouwer-Animalier

Tentoonstelling 'Het teken van de jaguar' + 'Natuur in 't Stad'

P1010076b Tentoonstelling Het teken van de jaguar + Natuur in t Stad
Het Kievitsnest kerk en klooster Provinciestraat Antwerpen

In het Kievitsnest, de vroegere kerk en klooster in de Provinciestraat Antwerpen, plan ik een grote tentoonstelling te geven met mijn gewone beelden, maar ook met enkele nieuwe ideeën.

  • Zeewezens : grote dieren uit de zee, zwevend in de lucht.
  • Details van de natuur : lichtsculpturen, waarbij allerlei details van de natuur uitvergroot worden, 'uitgelicht' worden, letterlijk en figuurlijk
  • Mythische wezens : wezens met menselijke en dierlijke elementen

Met die  ideeën loop ik al  jaren rond in mijn hoofd.  Geïnspireerd door de prachtige ruimten van het Kievitsnest heb ik besloten ze tenminste toch eenmaal uit te beelden, hoe oncommercieel ze ook zijn.

Maar omdat er toch nog plaats over was, heb ik samen met mijn zuster het idee gekregen om er een groter evenement van te maken.  Groene jongen dat ik steeds ben geweest, was er natuurlijk geen beter idee dan 'Natuur in 't Stad'.  Ik nodig allerlei verenigingen en personen uit, die rond de natuur in een stadsomgeving werken, om een standje open te houden tijdens de tentoonstelling.  Zo ontmoeten natuur en cultuur elkaar.

  • De vernissage is op donderdag 12 mei 2011 om 19.30 u.
  • De tentoonstelling is open op  :  

vrijdag 13, zaterdag 14, zondag 15 mei 2011
vrijdag 20, zaterdag 21, zondag 22 mei 2011
van 13 tot 18.30 u .

Meer info over het Kievitsnest hun website.


Uit: Projecten