Michael Bracke header image 5

Michael Bracke - Beeldhouwer-Animalier

Inueve het luiaardjong

Gazet van Antwerpen, 13 februari 2008

Inueve 130208 gva klein2 542x768 Inueve het luiaardjong

9 GVA

WOENSDAG 13 FEBRUARI 2008

Bijzondere liefde in Antwerpse Zoo

Luiaard gaat alleen bij verzorger op potje

In de AntwerpseZoo is een speciale liefde ontstaan tussen het luiaarden-jong Inueve en zijn verzorger Michael. Het kleintje is gevallen voor de baard van de verzorger en kruipt daar liefst zo diep mogelijk in. "Elk luiaardenjong heeft een favoriete verzorger", weet Michael.Maar bij Inueve is het zo erg dat hij alleen mest maakt als Michael hem in zijn armen sluit.

"Als baby had Inueve al last van constipatie", vertelt verzorger Michael Bracké. "Het was zelfs zo erg dat we op de duur de dokter er moesten bij halen om te helpen persen. Pas toen ik het kleintje uit de couveuse haalde en op mijn buik liet rusten, lukte het."

Het kleintje kruipt in Mchaels baard alsof het zijn mama is. "Het leverde me telkens een nat T-shirt op, maar ik was blij dat het kleintje mest maakte."

' De liefde straalt van het gezicht van zowel verzorger Michael als luiaardjong Inueve.' Foto Dirk Kerstens.

Inueve (8 maanden) wil zijn gevoeg nog altijd alleen bij Michael doen. Dat wil zeggen dat ik elke week minstens één keer moet langskomen om het kleintje op zijn potje te zetten."

"Om niet elke keer met een nat T-shirt te zitten, zetik een potje op mijn schoot." Verzorger Michael.

Michael probeert Inueve stap voor stap zindelijk te krijgen."Om niet elke keer met een nat t-snirt te zitten, heb ik een potje op mijn schoot gezet om alles netjes op te vangen. Dat lukt intussen, dus is de volgende stap om het potje op de tafel te zetten en het zo te proberen."

Als hij dat kan, wordt Inueve binnenkort voorgesteld aan zijn soortgenoten in het Nocturama. "We gaan een aparte kooi maken in het verblijf. Zo kan hij de andere luiaards, waaronder zijn moeder Wina, leren kennen."

Inueve is het negende jong van Wina. Vandaar de naam I met daarachter nueve, of negen.Maar dit is net eerste kleintje dat het overleeft omdat het na twee dagen al bij de moeder is weggehaald. "Met de goede raad van collega's over de hele wereld kregen we het jong erdoor. Met de combinatie van puppymelk en venkelthee is het al een stevig bazeke geworden. Bij deze is bewezen dat het kan, maar we gaan voorlopig toch niet meer kweken met de dieren, want fiessenkindjes blijven hun leven lang sociale problemen kennen en dat hebben we liever niet."

Bieke LATHOUWERS

www.zooantwerpen.be

Uit: Pers