Michael Bracke header image 5

Michael Bracke - Beeldhouwer-Animalier

Elephant Parade 2010

elephant parade 426x320 Elephant Parade 2010

Voor de eerste verjaardag van Kai Mook plande de Zoo van Antwerpen allerlei activiteiten, waaronder een nieuwe elephant parade. Ze hebben een 30-tal BV's gevraagd om een olifantje te beschilderen, die dan op 27 mei worden geveild te voordele van het K-groeiplan. Dit K-groeiplan heeft de bedoeling met verschillende maatregelen de Aziatische Olifant in het wild te beschermen in Zuid-India.
Ook een aantal kunstenaars werd gevraagd om een olifantje te beschilderen, waaronder ik zelf. Beeldhouwer zijnde vond ik het beter iets te boetseren op het olifantje. Aangezien ik in mijn eigen beelden vooral werk rond wat dieren voor mij betekenen gevoelswijze, heb ik vooral het mythisch ( =ontzagwekkend) gevoel dat de olifant oproept bij mij.  Ik heb dus mijn olifantje vleugels gegeven en wit gemaakt.  In de mythen van India zijn bij de Hindoe 's vliegende olifanten zeer belangrijk en een witte olifant bij de boeddhisten.  Voor meer informatie zie tekst elephant parade.

tekst elephant parade

Uit: Projecten Tentoonstellingen